Sinaasappels pellen

Gepubliceerd op 11 juli 2024 om 09:34

Zo pel je binnen een halve minuut een sinaasappel.

 

"Ja maar Natascha, het is zoveel werk, zo’n smoothie maken!"

 

Heel eerlijk, ik dacht dat ook. 

 

En ja, een boterham met kaas is sneller gesmeerd. 

 

Op de korte termijn lijkt dat dus winst. 

 

Op de lange termijn gaat zo’n boterham, je vooral veel kosten. 

 

Dan investeer ik graag 10 minuten in wat ik noem: ‘gezond oud worden’. 

 

Daarbij levert zo’n groene smoothie bowl op de korte termijn ook nog eens giga veel meer qua voedingswaarde. 

 

En tel eens even door hoeveel winst je daar dan weer uithaalt.

 

Maar goed, sinaasappels pellen, dat vond ik dus wel echt een heel gedoe. 

 

Ik ging dan eerst met een mesje inkepingen maken in de schil en die er dan samen met dat mesje af zitten frutten. Want zo deed mijn moeder het vroeger altijd.

 

Echt een gedoe ja, met alles onder het sap, de helft van de schil er nog aan en mijn sinaasappel helemaal kapot geknepen. Jasses!

 

En wat maar weer blijkt zoals met alles: gewoon vaak doen, oefenen, en je krijgt er handigheid in. 

En nu doe ik het zo (zie filmpje). 

 

Misschien dat jij het al altijd zo doet en nu denkt: "duh!" 

 

Het is in ieder geval in minder dan een halve minuut gepiept, een sinaasappel pellen.

 

Dus dat is alvast geen excuus meer om niet een groene smoothie te maken. 

 

Hoe pel jij jouw sinaasappels?

 

Ik ga er weer een vrolijke dag van maken.


Ik kan hier geen filmpjes laten zien: je vindt het filmpje hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.