Pompoensoep

 

Ingrediënten 4 porties - 20 minuten bereidingstijd

  • 1 fles pompoen
  • 1 hele stronk bleekselderij met loof
  • 1 pot linzen
  • 1 middelgrote sinaasappel
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 blikjes water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel currykruiden (poeder)
  • 1 klein stukje gember in stukjes
  • 2 tenen knoflook

Hoe maak je het:

  • Snijd de pompoen, bleekselderij, gember en knoflook in stukken.
  • Breng het water met de kokosmelk, gember, currykruiden, knoflook en het bouillonblokje aan de kook.
  • Voeg een kwart van de sinaasappel en beetje rasp ervan toe.
  • Voeg de stukken pompoen toe en kook een minuut of 10.
  • Zet het vuur uit en voeg de rest van de sinaasappel en de linzen toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in soep. 2. Groenten en fruit: pompoen, prei, sinaasappel. 3. Kruiden: gember, curry, knoflook. 4. Wat maakt het af: blikje kokosmelk, 1 bouillonblokje, linzen.


Groentensoup

 

Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd

  • 1 grote pot witte bonen
  • 3/4 hele stronk bleekselderij met loof
  • 4 flinke wortels
  • half bakje zeekraal
  • 3 takjes tijm (naaldjes)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 liter water/ bouillon 

Hoe maak je het:

  • Snijd de wortel, bleekselderij en zeekraal in kleine stukjes.
  • Gooi ze in een grote pan en breng samen met het water aan de kook.
  • Roer het blikje tomatenpuree er doorheen en laat 10 minuten koken.
  • Zet het vuur uit en roer de afgespoelde witte bonen, de zeekraal en tijm er doorheen.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in soep. 2. Groenten en fruit: bleekselderij, wortel 3. Kruiden: tijm, zeekraal. 4. Wat maakt het af: blikje tomatenpuree, 1 bouillonblokje, 1 grote pot witte bonen