Rode spaghetti
Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd
- 4 flinke tomaten
- 3 stronken bleekselderij
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 10 (kalamata) olijven
- half bakje zeekraal
- 3 takken basilicum
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 500 gram (glutenvrije) spaghetti
Hoe maak je het:
- Fruit de ui met de knoflook in een beetje water en voeg de bleekselderij en tomaten (in stukjes) toe.
- Laat rustig een beetje sudderen en voeg de olijven, basilicum, pijnboompitten en zeekraal toe.
- Kook de spaghetti beetgaar en bewaar een beetje kookvocht.
- Voeg de spaghetti toe aan de saus en giet er eventueel wat extra kookvocht bij.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in pasta. 2. Groenten en fruit: tomaat, bleekselderij, ui 3. Kruiden: basilicum, knoflook, zeekraal. 4. Wat maakt het af: kalamata olijven.
Groene penne
Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd
- 2 flinke courgettes
- 1 avocado
- 2 eetlepels kappertjes
- snuf zout
- paar draaien peper
- 1 theelepel knoflookoeder
- sap van halve citroen
- 3 takjes basilicum
- 2 handjes walnoten
- 500 gram (glutenvrije) penne
Hoe maak je het:
- Rasp de courgette met de hand of in de keukenmachine in kleine stukjes.
- Strooi het zout en peper eroverheen en voeg citroensap toe en zet even apart.
- Doe vervolgens de avocado met het knoflookpoeder en basilicum in de keukenmachine en maal tot het glad is (kan ook met een vork).
- Kook de pasta beetgaar en bewaar wat kookvocht.
- Hussel de courgette door de pasta en voeg het avocadoprutje toe met eventueel nog wat kookvocht zodat het wat romig wordt.
- Garneer met de kappertjes en walnoten.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in pasta. 2. Groenten en fruit: courgette 3. Kruiden: basilicum, knoflookpoeder 4. Wat maakt het af: avocado, walnoot, kappertjes.