Rode spaghetti

 

Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd 

  • 4 flinke tomaten
  • 3 stronken bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 10 (kalamata) olijven
  • half bakje zeekraal
  • 3 takken basilicum
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 500 gram (glutenvrije) spaghetti

Hoe maak je het:

  • Fruit de ui met de knoflook in een beetje water en voeg de bleekselderij en tomaten (in stukjes) toe.
  • Laat rustig een beetje sudderen en voeg de olijven, basilicum, pijnboompitten en zeekraal toe.
  • Kook de spaghetti beetgaar en bewaar een beetje kookvocht.
  • Voeg de spaghetti toe aan de saus en giet er eventueel wat extra kookvocht bij.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in pasta. 2. Groenten en fruit: tomaat, bleekselderij, ui 3. Kruiden: basilicum, knoflook, zeekraal. 4. Wat maakt het af: kalamata olijven.


Groene penne

 

Ingrediënten 4 porties - 15 minuten bereidingstijd

  • 2 flinke courgettes
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels kappertjes
  • snuf zout
  • paar draaien peper
  • 1 theelepel knoflookoeder
  • sap van halve citroen
  • 3 takjes basilicum
  • 2 handjes walnoten
  • 500 gram (glutenvrije) penne

Hoe maak je het:

  • Rasp de courgette met de hand of in de keukenmachine in kleine stukjes.
  • Strooi het zout en peper eroverheen en voeg citroensap toe en zet even apart.
  • Doe vervolgens de avocado met het knoflookpoeder en basilicum in de keukenmachine en maal tot het glad is (kan ook met een vork).
  • Kook de pasta beetgaar en bewaar wat kookvocht.
  • Hussel de courgette door de pasta en voeg het avocadoprutje toe met eventueel nog wat kookvocht zodat het wat romig wordt.
  • Garneer met de kappertjes en walnoten.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in pasta. 2. Groenten en fruit: courgette 3. Kruiden: basilicum, knoflookpoeder 4. Wat maakt het af: avocado, walnoot, kappertjes.