Champignon Noedels
Ingrediënten 4 porties - 20 minuten bereidingstijd
- 1 stronk paksoi
- 1 komkommer
- 1 zakje tauge
- 1 bakje paddestoelen/ champignons
- 1 stukje gember
- 2 tenen knoflook
- 3 takjes koriander
- tamari/ sojasaus
- sap van 1 limoen
- 1 pak (eivrije) noedels
Hoe maak je het:
- Snijd de paksoi, komkommer, paddestoelen, gember, knoflook, koriander en knoflook in stukjes.
- Roerbak de paddestoelen met gember en knoflook in een beetje water.
- Voeg de paksoi, tauge en een scheut tamari toe.
- Kook de noedels, bewaar wat kookvocht, en schep door het mengsel samen met de komkommer en takjes koriander.
- Hussel door elkaar en giet nog wat kookvocht en limoensap erbij zodat het lekker smeuïg wordt.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in noedels. 2. Groenten en fruit: paksoi, limoen, 3. Kruiden: gember, koriander, knoflook, tauge. 4. Wat maakt het af: champignons/ paddestoelen.
Noedelsoep
Ingrediënten 3 tot 4 porties - 20 minuten bereidingstijd
- 1 -2 stronken broccoli
- 1 bakje shitake/ paddestoelen
- half bakje zeekraal
- 1 rode peper
- 1 stukje gember
- 1 eetlepel knoflookpoeder
- tamari/ sojasaus
- 1 blikje kokosmelk
- 2 blikjes water
- 1 handje cashewnoten
- 1 pak (eivrije) noedels
Hoe maak je het:
- Breng het blikje koksmelk met water, de gember, het knoflookpoeder, en scheut tamari aan de kook.
- Voeg de broccoli in roosjes toe en kook een minuut of 2.
- Voeg de noedels toe en kook nog een paar minuutjes mee.
- Bak ondertussen het bakje shitake mooi bruin in een beetje water en voeg de cashewnoten en zeekraal toe.
- Schep het mengsel door de soep en roer nog even door elkaar.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in noedels. 2. Groenten en fruit: broccoli 3. Kruiden: gember, knoflook,. 4. Wat maakt het af: kokosmelk, tamari, champignons, cashewnoten.