Champignon Noedels

 

Ingrediënten 4 porties - 20 minuten bereidingstijd

  • 1 stronk paksoi
  • 1 komkommer
  • 1 zakje tauge
  • 1 bakje paddestoelen/ champignons
  • 1 stukje gember
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes koriander
  • tamari/ sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 pak (eivrije) noedels

Hoe maak je het:

  • Snijd de paksoi, komkommer, paddestoelen, gember, knoflook, koriander en knoflook in stukjes.
  • Roerbak de paddestoelen met gember en knoflook in een beetje water.
  • Voeg de paksoi, tauge en een scheut tamari toe.
  • Kook de noedels, bewaar wat kookvocht, en schep door het mengsel samen met de komkommer en takjes koriander.
  • Hussel door elkaar en giet nog wat kookvocht en limoensap erbij zodat het lekker smeuïg wordt.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in noedels. 2. Groenten en fruit: paksoi, limoen, 3. Kruiden: gember, koriander, knoflook, tauge. 4. Wat maakt het af: champignons/ paddestoelen.


Noedelsoep

 

Ingrediënten 3 tot 4 porties - 20 minuten bereidingstijd

  • 1 -2 stronken broccoli
  • 1 bakje shitake/ paddestoelen
  • half bakje zeekraal
  • 1 rode peper
  • 1 stukje gember
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • tamari/ sojasaus
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 blikjes water
  • 1 handje cashewnoten
  • 1 pak (eivrije) noedels

Hoe maak je het:

  • Breng het blikje koksmelk met water, de gember, het knoflookpoeder, en scheut tamari aan de kook.
  • Voeg de broccoli in roosjes toe en kook een minuut of 2.
  • Voeg de noedels toe en kook nog een paar minuutjes mee.
  • Bak ondertussen het bakje shitake mooi bruin in een beetje water en voeg de cashewnoten en zeekraal toe.
  • Schep het mengsel door de soep en roer nog even door elkaar.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in noedels. 2. Groenten en fruit: broccoli 3. Kruiden: gember, knoflook,. 4. Wat maakt het af: kokosmelk, tamari, champignons, cashewnoten.