Je bent ongemerkt dikker geworden. Je voelt je ongelukkig en gefrustreerd. Je bent voor je gevoel niet anders gaan eten. Je energie is laag. Je slaapt slecht. Je kunt je niet goed concentreren. Je voelt je minder energiek.

 

Misschien schaam je je wel, dat dit je overkomt, omdat je niet weet hoe je er weer controle over krijgt. 

 

Je zit niet lekker in je vel en je voelt je niet jezelf. In je dagelijks leven merk je dat je je in je werk minder goed kan focussen, je loopt achter de feiten aan en je bent minder scherp. Je was eerder vrolijk en positief en nu heb je sombere buien en  je denkt. Ben ik dit?

 

Je hebt het gevoel dat je de controle kwijt bent over je lijf, je mind, je leven!

 

Daarnaast voel je je onzeker, ongelukkig en eenzaam. Want je durft je problemen niet met anderen te delen. Je bent dikker, je bent niet meer jezelf, je schaamt je. Met wie ga je hierover praten?  En hoe ga je hier verandering in brengen? Je hebt geen idee, geen energie ook omdat uit te zoeken.

 

Als je eerlijk bent, wil je er ook niet aan dat je in de overgang bent.  Want dat betekent vast ook dat je je vrouwelijkheid gaat verliezen. 

Als je denkt aan iemand in de overgang. Dan zie je een oude zure uitgebluste vrouw voor je. En dat ben je NOG net niet :)

Maar ja er is wel iets aan de hand.

Ik dacht zelf de overgang, dat overkomt mij niet. Ik krijg hier geen last van. Ik leef gezond. Ik ben positief en sta vol in het leven en ik heb zoveel plannen. 

 

Tot het moment dat mijn haar begon uit te vallen. Toen werden mijn ogen echt geopend. Daarvoor had ik al wel verschillende andere klachten, zoals slecht slapen bijvoorbeeld. Maar mijn haar, dat vond ik zo erg. Ik ging uitzoeken wat het kon zijn en op dat moment kwam alles bij elkaar. Opeens kon ik het niet meer ontkennen: verdorie, ik ben gewoon in de overgang.  

 

De overgang begint als je hormoonhuishouding verandert. Je merkt vaak als eerste aan je menstruatiecyclus als die verandert.

Er zijn nog heel veel andere signalen.

Zoals:

  • Slecht slapen
  • Nachtelijk zweten
  • Opvliegers
  • Gewichtstoename
  • Vaginale droogheid
  • Haaruitval
  • Pijn in gewrichten
  • Stemmingswisselingen
  • Depressie en angst
  • Laag libido
  • Geheugen en concentratie problemen
  • Vermoeidheid
  • Overprikkeld
  • Je voelt je niet meer ‘jezelf’

Veel vrouwen denken, ik ben nog lang niet zo ver of ontkennen het. Of nog erger: 'het is zo, ik heb ermee te leren leven'. 

De klachten worden dan als normaal gezien, iets wat er nou eenmaal bijhoort.  Maar echt,  het kan ook anders. Je hoeft er niet meer rond te lopen totdat het echt niet meer gaat. Je kan er zelf van alles aan doen. 

 

Realiseer je: de overgang is een normaal natuurlijk proces. Je moe, depressief of prikkelbaar voelen, veel aankomen, slecht slapen. Dat is niet normaal. Het hoort er niet bij. Je hoeft het niet te accepteren ook al ben je geen 18 meer. Kom in actie en pak de controle terug!

 

De overgang start bij de meeste vrouwen rond hun 40e en duurt zo’n 10 tot 15 jaar. In deze periode verandert je hormoonhuishouding. Je gaat o.a. minder oestrogeen aanmaken. Ook wel het zorghormoon genoemd. Ook zo’n mooi trucje van moeder natuur, want het is bedoeld je focus op zorgen voor anderen wat af te laten nemen zodat je weer meer kan focussen op jezelf. 

Op jezelf, waar je staat en wat je wilt in de volgende fase van je leven. Alleen zijn we vaak nog niet zo ver, want je hebt puberkinderen, een drukke baan, bent mantelzorger, net gescheiden of net een van je ouders verloren. Hoezo kan je dan focussen op jezelf?

 

Er gebeurt dus echt al wel van alles in je lijf. Meestal heb je ze nog niet in de gaten of ben je er niet mee bezig. Of heb je geen idee dat het signalen van de overgang zijn. 

 

We willen allemaal echt wel gezond leven, maar in de praktijk is dat lastig. Je hebt veel ballen in de lucht te houden, gezond eten lukt niet altijd, je slaapt te weinig, werkt te hard, gaat soms over grenzen en wil het toch wel graag voor iedereen goed doen. Dat geeft stress.

 

Je lichaam gaat een verandering door als je in de overgang komt. Dat is hard werken. Super belangrijk dat je het juist nu zo goed mogelijk gaat helpen. Ermee gaat samenwerken en ernaar gaat luisteren.

 

Ik was mijn hele leven gewend mijn lijf te straffen omdat het er niet uitzag zoals ik wilde en vooral niet slank genoeg was. Maar eigenlijk zorgde ik er helemaal niet zo goed voor. Beulde het af. Door te veel en te hard te werken, veel sporten, weinig rusten, over mijn grenzen gaan en maar blijven doorgaan ook als ik moe was. En ook door te weinig te eten, diëten of ongezond te eten. Willen pleasen en het voor iedereen goed doen. 

 

Al voel ik me geestelijk heel erg jong. Ik ben geen 18 meer. Dat is oké, het is mooi dat je ouder mag worden. Je lichaam wordt ook ouder. Het herstelt minder snel. Ik realiseerde me opeens: als ik nu niets doe, dan word ik echt niet gezond oud. Het piept en kraakt nu al. Hoe moet dat dan straks?

De oplossing?

Je levensstijl aanpassen. Je eten. Ga plantaardig eten. Dat is de basis.

Weet je waarom het zo goed werkt?

Het is de basis. De eerste stap in super goed voor jezelf gaan zorgen. 

Je stopt met het eten van dierlijke producten die ontzettend slecht zijn voor je gezondheid. Hiervoor in de plaats, ga je juist hele goede gezonde dingen eten. Werkt dus dubbelop. Je lichaam herstelt en kan zich weer focussen op alles in balans houden in plaats van continu bezig zijn met rommel opruimen, brandjes blussen en alle ballen in de lucht houden. 

Want alles in balans houden, dat is eigenlijk wat hormonen doen. 

In de overgang, dit kan al zijn vanaf 35 jaar, verandert je hormoonhuishouding. Wat je eet heeft een enorme impact op je hormonen. Door je dieet aan te passen, help je lichaam enorm de hormonen in balans te houden. 

 

Hoe dat werkt:

  • Plantaardige voeding is rijk aan vezels, vitamines, mineralen, en antioxidanten. 
  • Vitamines, mineralen en antioxidanten ondersteunen de productie en regulatie van hormonen.
  • Plantaardige voeding heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Dit komt onder andere door de rijkheid aan micronutriënten, antioxidanten, vezels, vitamine C, polyfenolen en flavonoïden. 
  • Chronische ontstekingen wil je zoveel mogelijk voorkomen want die leiden tot hormonale disbalansen en aandoeningen zoals endometriose en andere hormonale problemen.
  • Daarnaast worden ze in verband gebracht met depressie en andere mentale gezondheidsproblemen.
  • Bovenstaande stofjes en vooral vezels zorgen voor gezonde darmen. Een gezonde darm is cruciaal voor de ontgifting van overtollige hormonen en het produceren van neurotransmitters die de hormoonproductie en -balans beïnvloeden.
  • Vezels helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Een stabiele bloedsuikerspiegel vermindert stemmingswisselingen en houdt je energieniveau gelijkmatig.
  • Plantaardige voeding is ook rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals magnesium, foliumzuur, en antioxidanten. Super belangrijk voor je hersenfunctie en mentale gezondheid. Een tekort hieraan leidt tot depressie en angst.
  • Als je stopt met het eten van dierlijke producten krijg je enorm veel minder verzadigde vetten binnen. 
  • En weet: verzadigde vetten leiden tot een verstoring van de hormoonproductie, met name die van insuline en oestrogeen.
  • Een plantaardig dieet helpt je insulinegevoeligheid te verbeteren. Dat is belangrijk om je hormonen goed in balans te houden en bijvoorbeeld het hormoon cortisol goed te reguleren. Als je hormonen goed in balans zijn, kan je beter omgaan met stress en angst. 
  • Insuline speelt ook een cruciale rol in je stofwisseling en voorkomt bijvoorbeeld diabetes type 2.
  • Vrouwen die plantaardig gaan eten, verliezen vaak gewicht en blijven makkelijker op gewicht. 
  • Overgewicht is een belangrijke factor in hormonale disbalansen, zoals verhoogde oestrogeenspiegels, die leiden tot verschillende gezondheidsproblemen en bijvoorbeeld ook stemmingswisselingen. 
  • Plantaardige voedingsmiddelen zoals lijnzaad, sojabonen, en andere peulvruchten bevatten fyto-oestrogenen. Fyto-oestrogenen hebben een vergelijkbare werking als oestrogenen en helpen daardoor bij het reguleren van hormonale schommelingen.
  • Tryptofaan uit bananen, noten, zaden, en tofu verhogen de productie van serotonine Serotonine heb je nodig voor het reguleren van je stemming en slaap.
  • Dierlijke producten bevatten toegevoegde hormonen of hormonale restanten, die de hormonale balans in je lichaam danig verstoren. 

Heel kort samengevat:

Je microbioom in je darmen wordt weer gezond, je immuunsysteem wordt weer sterk en dat heeft ook impact op je hersenen. Het wordt minder druk daar in je hoofd. Minder wazig. Weer helder en scherp. Je krijgt niet langer de stress in je lijf van de dode dieren die je eet. En ook niet meer de extra hormonen en schadelijke stoffen van dierlijke producten. Je voelt je daardoor lichter, helder, opgelucht. 

 

Je doet wat het beste is voor je lijf en krijgt de controle terug. Doordat je zo goed samenwerkt met je lijf, werkt het ook goed voor jou. Je krijgt tenslotte wat je geeft. 

 

En weet je, dat herstel gaat echt veel sneller dan je denkt. Je merkt, voelt en ziet resultaat al binnen een paar weken. Want wist je dat het microbioom in je darmen in 6 weken kan herstellen? Dat gaat je al zo ontzettend helpen. 

 

Ik was altijd al matig met vlees, maar at wel vis en kaas. Toen ik stopte met het eten

van dierlijke producten, is mijn leven enorm veranderd.

 

Ik voel me weer energiek, scherp en vrolijk. Helemaal terug in mijn creatieve, ondernemende, positieve zelf. Ik heb me nog nooit zo zelfverzekerd en sterk gevoeld. En weet je wat zo mooi is? Het is fijn hier te zijn, in deze levensfase. Ik weet wie ik ben, wat ik kan. En de wijsheid, kennis en ervaring die ik meeneem, sterken me nog extra in alles wat ik doe. Het klopt!

 

Misschien denk je 

Plantaardig eten is ingewikkeld, dan moet je uren in de keuken staan. Mag je niks meer eten. Dan krijg je enorme tekorten. Je moet vast heel veel vitamines dan bijslikken.

 

En hoe moet dat dan met afvallen, dan moet je toch juist veel eiwitten eten? Hoe doe je dat als je plantaardig gaat eten?

Ik snap je helemaal, ik dacht dat ook. En weet je, het is juist zo ontzettend eenvoudig. Tuurlijk moet je even weten en leren hoe je het doet, maar dat heb je zo onder de knie via mijn methode.

 

Je gaat veel lekkerder eten en er blijft echt nog super veel over en je komt nooit meer iets te kort. Die tijd is voorbij. Als je het eenmaal onder de knie hebt, dan wil je nooit meer anders. 

 

En ik weet zeker dat jij voor hetere vuren hebt gestaan. Jij kunt dit echt. 

2. Mindset

We gaan ook aan je ‘mindset’ werken. Ik begeleid je bij de transitie die je aangaat. 

 

Waarom is dat belangrijk:

  • Je wordt je bewust van je gedachten en patronen.
  • Krijgt inzicht in wat je ‘saboteert’.
  • Krijgt inzicht in je gedrag.
  • Je leert de, voor jou, gezonde keuzes maken.
  • Krijgt scherp waar je wilt bereiken.
  • Houd je verandering en nieuwe gedrag vol op de lange termijn.
  • Krijgt de controle terug.
  • En je kan echt gaan genieten van die prachtige nieuwe periode in je leven waarin het tijd is voor jou.

3. Taboedoorbrekend.

Ik deel vanuit mijn eigen proces inclusief wat ik eerder had willen weten en mijn fouten.

 

Zodat:

  • Jij die niet niet hoeft te maken.
  • Het niet alleen hoef te doen en je eenzaam te voelen.
  • Niet alles zelf hoeft uit te zoeken.
  • Leert hoe het precies zit met de overgang en ook plantaardig eten.
  • Leert hoe je omgaat met je omgeving en je werk.
  • Samen maken we er een leerzame, leuke, vrolijke reis van. 
  1. Methode

Ik leer je mijn unieke methode die ervoor zorgt dat je de overstap naar een gezond plantaardig eetpatroon maakt. Je hebt er niets aan weer meer nieuwe recepten te leren. Je hebt een framework nodig wat je helpt echt de stappen te doorlopen naar een nieuw eetpatroon. Het draait allemaal om eenvoud en gemak. Je hoeft ook geen goede kok te zijn of koken heel leuk te vinden. Je leert in 4 stappen praktische maaltijden maken (zonder recept) met enkele ingrediënten die lekker zijn en goed voor je gezondheid.

 

Hierdoor 

  • gaan je darmen weer goed werken
  • ga je beter in je vel zitten
  • voel je je energieker
  • krijg je zin om te bewegen
  • gaat je huid stralen
  • word je weer helder in je hoofd
  • je gaat lekker slapen
  • en je valt af

 

En je draagt ook nog eens bij aan een gezondere wereld. 

Aanbod:

Ik werk 1 op 1, zo kan ik jou het beste helpen. We werken aan je mindset en aan je lichaam. We hebben wekelijks contact, ik sta aan je zijde met mij kan je praten, je voelt je veilig. Alles is bespreekbaar en je hoeft je nergens voor te schamen. Ik begeleid je stap voor stap. We houden het praktisch, ik houd niet van ingewikkeld.

 

En binnen 6 weken ga je al verschillen zien en opmerken.

Wat levert het je op?

  • Je voelt je weer super sexy, vrouwelijk en zelfverzekerd.

  • Je straalt en je omgeving vraagt je:' wow wat heb jij gedaan?'

  • Je verlies kilo's en wordt mooi slank.

  • Het gevoel dat je weer in controle bent over je lijf en mind.

 

  • 3 maanden intensieve coaching:
    1 op 1 coaching iedere week een call van 30 minuten.
  • Online programma waarin we aan de slag gaan met je mindset, je mijn methode leert, en je leert plantaardig te eten. 
  • Dagelijkse support en huiswerk via what’s app.

In 4 maanden naar een fit en gezond lijf en leven. Een mooier kado kan je jezelf niet geven. 

Weet je waarom dit nou echt het mooiste kado is dat je jezelf kan geven?

  • Plantaardig eten is DE methode om je hormoonhuishouding zo goed mogelijk te ondersteunen.
  • Je hormonen in balans en jij ook weer in balans.
  • Er is geen betere start naar zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen.
  • Je gaat weer op je lichaam vertrouwen.
  • Wordt weer scherp en helder in je hoofd.
  • Voelt je sterk en zelfverzekerd.
  • En hebt de touwtjes weer in handen. 

 

Pak de controle weer terug. 

 

Weet: de overgang is een normaal natuurlijk proces. Je moe, depressief of prikkelbaar voelen, lichamelijke klachten hebben, slecht slapen. Dat is niet normaal. Het hoort er niet bij. Je hoeft het niet te accepteren ook al ben je geen 18 meer. Kom in actie en pak de controle terug!

Ervaring Susan:

Susan voelde zich al een hele tijd niet lekker in haar vel, had overgewicht, sliep slecht, restless legs en weinig energie. Ze wist dat er iets moest gebeuren en probeerde van alles uit. Het lukt haar niet om gewicht te verliezen en vooral ook haar humeur te verbeteren. Ze voelde een knobbeltje in haar borst en bleek borstkanker te hebben. Ze had ‘geluk’ zo werd haar verteld, het knobbeltje kon operatief verwijderd worden. Het was een enorme wake up call. Er moest nu echt iets gebeuren. Ze kon niet geloven dat alleen je voeding aanpassen voldoende was gezond oud te worden. Was ook een beetje onzeker want in het ziekenhuis vertelde ze haar veel eiwit te eten, en kan dat wel met een plantaardig dieet? We gingen aan de slag. Ze ging steeds meer plantaardig eten en steeds minder dierlijk. Ik gaf haar extra informatie over gezonde eiwitbommetjes wat haar vertrouwen gaf voldoende eiwit binnen te krijgen. We werkten ook aan haar mind, aan wat er in haar hoofd gebeurde. Want de diagnose borstkanker had er behoorlijk ingehakt. Haar herstel verliep voorspoedig. Ze verloor gewicht en voelt zich vrolijker en positiever dan ooit. Ze kwam er sterker uit en schrijft nu een boek over wat ze heeft mee gemaakt. 

Hoeveel tijd gaat het me kosten?

Houd rekening met een half uur per dag.

Hoeveel ben je voor mij beschikbaar?

Dagelijks via whatsapp, eens per week een call, als er iets dringends is, ook gewoon tussendoor.

Moet ik dit allemaal alleen doen?

Niet alleen wel zelf :-). Ik begeleid je bij elke stap en heb alles voor je uitgezocht. Het gaat zeker niet altijd makkelijk zijn, je moet het wel echt willen.

Moet het hele gezin meedoen met plantaardig?

Je bouwt af en kan bespreken of je gezin hier ook voor open staat. Als dat niet zo is, dan respecteer dat, dat komt later misschien wel. Van veel gerechten is het heel gemakkelijk een deel plantaardig en een deel met dierlijke producten te maken.  

 

Apart koken is dat niet een heel gedoe?

Je ontbijt en lunch kan je vaak al anders eten dan je gezin. Voor het avond eten, heb ik genoeg recepten voor je beschikbaar die je kan combineren. Deels plantaardig, deels met iets dierlijks. 

 

Moet ik naar de sportschool?

Nee, ik ga nooit naar de sportschool. Als je wilt sporten, kan dat ook thuis. Als je niet beweegt, gaan we bekijken hoe dat komt en hoe je dat weer in je systeem kan krijgen. 

 

Moet ik 10.000 stappen lopen?

Je moet sowieso niks, dat werkt niet. Wandelen is super goed, maar het kan zijn dat het voor jou niet kan of niet werkt, hier gaan we naar kijken. Bewegen is heel belangrijk, dat weet je vast al lang, alleen wat werkt voor jou? Daar komen we uit!

 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja dat kan, stuur me een berichtje.