Quinoa Bowl
Ingrediënten 2 porties - 20 minuten bereidingstijd
- 1 grote zoete aardappel
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 1 avocado
- 4 eetlepels hummus
- 1 takje munt/ koriander
- 1 eetlepel zeewier
- 1 pluk fijngesneden kiemen
- 1 bakje vegan balletjes
- 200 gram quinoa
Hoe maak je het:
- Snijd de de zoete aardappel in stukjes en kook beetgaar.
- Kook de quinoa en verwarm de balletjes.
- Roer de kruiden en zeewier door de quinoa.
- Pak een kom of diep bord en verdeel de ballen, quinoa, avocado en tomaat en houd in het midden een leeg plekje.
- Schep de hummus in het midden
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in een bowl. 2. Groenten en fruit: zoete aardappel, tomaat, avocado. 3. Kruiden: munt, zeewier, kiemen.. 4.Wat maakt het af: vegan balletje, hummus.
Bloemkool Bulgur
- Ingrediënten 4 porties - 20 minuten bereidingstijd
- 1 bloemkool
- 1 zoete aardappel
- 1 ui
- 1 -2 eetlepel currykruiden
- 1 bakje tuinkers
- 400 gram bulgur
Voor de dressing:
- 3 eetlepels balsamico-azijn
- 2 theelepels tahina
- 1 scheutje citroensap
- 1 theelepel sambal
Hoe maak je het:
- Snijd de bloemkool, zoete aardappel en ui in stukjes en verdeel over een bakplaat.
- Strooi er ruim currykruiden overheen en rooster ongeveer een half uur in de oven.
- Bereid de bulgur volgens de verpakking.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar en roer samen met de tuinkers door de bulgur.
- Haal de groenten door uit de oven en hussel door de bulgur.
De 4 stappen:
1. Je hebt zin in bulgur. 2. Groenten en fruit: bloemkool, zoete aardappel, ui. 3. Kruiden: tuinkers, currykruiden. 4. Wat maakt het af: dressing.