Quinoa Bowl

 

Ingrediënten 2 porties - 20 minuten bereidingstijd

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels hummus
  • 1 takje munt/ koriander
  • 1 eetlepel zeewier
  • 1 pluk fijngesneden kiemen
  • 1 bakje vegan balletjes
  • 200 gram quinoa

Hoe maak je het:

  • Snijd de de zoete aardappel in stukjes en kook beetgaar.
  • Kook de quinoa en verwarm de balletjes.
  • Roer de kruiden en zeewier door de quinoa.
  • Pak een kom of diep bord en verdeel de ballen, quinoa, avocado en tomaat en houd in het midden een leeg plekje.
  • Schep de hummus in het midden

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in een bowl. 2. Groenten en fruit: zoete aardappel, tomaat, avocado. 3. Kruiden: munt, zeewier, kiemen.. 4.Wat maakt het af: vegan balletje, hummus.


Bloemkool Bulgur

 

  • Ingrediënten 4 porties - 20 minuten bereidingstijd
  • 1 bloemkool
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 -2 eetlepel currykruiden
  • 1 bakje tuinkers
  • 400 gram bulgur

Voor de dressing:

  • 3 eetlepels balsamico-azijn
  • 2 theelepels tahina
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 theelepel sambal

Hoe maak je het:

  • Snijd de bloemkool, zoete aardappel en ui in stukjes en verdeel over een bakplaat.
  • Strooi er ruim currykruiden overheen en rooster ongeveer een half uur in de oven.
  • Bereid de bulgur volgens de verpakking.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje door elkaar en roer samen met de tuinkers door de bulgur.
  • Haal de groenten door uit de oven en hussel door de bulgur.

De 4 stappen:

1. Je hebt zin in bulgur. 2. Groenten en fruit: bloemkool, zoete aardappel, ui. 3. Kruiden: tuinkers, currykruiden. 4. Wat maakt het af: dressing.