Kroketten en bitterballen of bananen?

Gepubliceerd op 19 september 2024 om 09:31

We eten met z’n allen 2,3 miljard bitterballen en kroketten per jaar! Dat zijn bijna 4 keer meer kroketten en ballen dan bananen!

De afgelopen weken at ik 3 keer via een lopend buffet, en ik was serieus verbaasd. Elke keer lagen er schalen vol met kroketten of bitterballen. Terug aan mijn tafel keek ik eens rond, en ik schat dat zeker 80% van de bezoekers er minimaal één op hun bord had liggen.

Ik begrijp er niks van, van die kroket of bitterbal. Het is een hap zout, boter, heel veel smaakmakers en een piepklein beetje ‘vlees’.

Het toppunt van vulling in plaats van voeding. Er zit werkelijk niks in waar je lichaam ook maar iets aan heeft. Echt nul voedingswaarde.

En dan komt het ook nog eens uit de frituur, echt drama voor je darmen!

Ja, zo’n snack levert veel calorieën, maar je kunt het echt geen brandstof noemen. In plaats van dat het je energie levert, kost het je ontzettend veel kruim om het weer uit je lichaam te krijgen.

Ik snap niet waarom je het zou eten. Vanwege de smaak? Als je er één minuutje over zou nadenken, zou je er dan serieus nog van kunnen genieten?

En hoe lang duurt die smaaksensatie? 20 seconden?

Het ultieme voorbeeld van super kort, korte termijn plezier en lange termijn pijn.

Ik zeg er niets over, vraag er niet naar, maar toch vertelt iedereen die er één zit te eten me dit: ik eet ze normaal nooit hoor, alleen maar als ik een keer uit lunchen ben of een borrel of feestje heb.

Genoeg gezeurd over de kroket, ik ga een banaan eten en er weer een vrolijke dag van maken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.