Die vlees-, vis- en kaasvervangers zijn toch nog veel ongezonder? Je kunt beter de ‘echte’ variant eten.
In mijn cursus leg ik uit dat het stoppen met het eten van vlees, vette vis en zuivel op twee manieren erg goed is voor je gezondheid.
π1. Je krijgt veel minder vet, zout, zeer ongezonde toevoegingen en dioxines binnen en veel minder calorieën.
π₯ 2. Je gaat veel meer fruit, groenten, peulvruchten en bonen eten. Alleen al de geweldige vezels die je dat oplevert, zijn magisch voor je darmen!
Weet je trouwens wat lege calorieën zijn? Ik noem het ook wel buikvulling. Je buik wordt gevuld, je denkt dat je gevoed bent, maar het levert je lichaam niks. Niks waar het iets aan heeft. Eigenlijk is het minder dan niks, want je lichaam moet er ook weer vanaf zien te komen. Hard werken, onder andere voor je maag, lever en darmen. Tel uit wat dat doet met je energie.
Een van mijn cursisten begreep het niet helemaal. Hoezo ga je minder zout en rommel eten als je stopt met dierlijke producten? Iedereen leest toch dat die vervangers niet heel gezond zijn?
πDie vraag gaf mij hele waardevolle informatie!
Zij ging er dus van uit, en jij misschien ook, dat als je plantaardig gaat eten, deze ‘vervangers’ het alternatief zijn. Ze zijn één alternatief, een vervanging, maar er zijn nog zoveel andere opties.
En ik moet dus ook beter uitleggen dat ik je GEZOND plantaardig leer eten.
Ze zijn overigens niet allemaal super ongezond. Het is maar net waar je het mee vergelijkt. En in vergelijking met de ‘echte’ variant, zou ik een vervanger eten. Altijd nog beter voor de gezondheid, alleen al van die van jezelf, en dan heb ik het nog niet over die van de rest van onze planeet.
Ik at ze wel in mijn ‘transitiefase’, zoals ik dat noem. Nu eet ik volgens mijn methode en alleen nog af en toe.
Maar weet je, eigenlijk vind ik deze producten fantastisch want:
π₯Iedereen eet ze wel eens: dat betekent in plaats van een dierlijk product. Dat is winst, elke niet-dierlijke maaltijd is er één en maakt impact.
πSuper veel aanbod: voor vlees, vis, melk, yoghurt, toetjes, ei. Ongelofelijk!
π₯Hulp bij transitie: als je net wat vaker plantaardig bent gaan eten, dan weet je nog niet zo goed hoe je dat doet. Dan is het superhandig dat deze opties er zijn.
πBeter dan de dierlijke variant (mijn mening): want hoe ‘echt’ zijn die eigenlijk? Hoeveel toevoegingen zitten erin om het smakelijk te maken?
In mijn cursus geef ik tips hierover via een handig overzichtje. Wil je het ontvangen? Laat het me weten!
Ik ga er weer een leuke dag van maken!